hiking group

Millennials & relaties

We zijn meer verbonden en eenzamer dan ooit.
Klinkt tegenstrijdig, hè?


Dankzij de tech ontwikkelingen kunnen we elkaar 24/7 bereiken en online bekijken. Voor millennials is dat de normaalste gang van zaken.

Tegelijkertijd zijn het millennials die zich bovengemiddeld vaak eenzaam voelen. Digitaal contact met een hoop mensen over de hele wereld blijkt geen vervanger van fysiek contact met een paar goede vrienden.

Ook in de wereld van het daten is in de afgelopen jaren veel veranderd. Vandaag de dag tinderen we op zoek naar onze grote liefde, selecteren we online op basis van wat foto’s en beperkte informatie. Je kunt altijd op de app swipen; de keuze is reuze. Je bent praktisch een weirdo als je in de kroeg live iemand wilt versieren.

Millennials zoeken naar een liefdesrelatie die meerwaarde biedt. Voegt het niks toe, laat dan maar zitten. Het is voor een millennial geen must om een vaste liefdesrelatie te hebben. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de meerderheid zich niet minder gelukkig voelt zonder liefdespartner. Als er dan toch een relatie aangegaan wordt, duurt deze gemiddeld 4 jaar en dat is korter dan gemiddelden van eerdere generaties.

Misschien veranderde het idee van levenslange relaties met het verloop van generaties wel.

Reactie plaatsen