06 februari 2024 
1 min. leestijd

Down, gefaald, moe?

Down, gefaald, moe?

Denk je weleens dat je een keuze hebt gemaakt die niet de beste was? Dat je in vergelijking met anderen het niet goed genoeg doet? Dat je zoveel moet wat je niet wilt? Dat je hebt gefaald? Het beter had moeten doen?

Als deze gedachten in jouw hoofd langskomen, en waarschijnlijk meer dan eens, kost dit energie en het levert je 9 van de 10 keer niks op.

Plezier verdwijnt en lusteloosheid verschijnt.

En dat terwijl je zo graag succes wilt hebben en gelukkig wilt zijn. Je beste leven leiden!
Waarom lukt dat nou niet? Hoe moet dat? Waarom lukt het anderen wel?

gebroken

 • Volg je gevoel

  Dooddoener zou je zeggen, maar deze is cliché omdat ie waar is.
  Als je dit lastig vindt, let dan extra goed op je emoties. Maakt iets je blij als je het doet of juist down? Doe meer van het eerste.

  Energy flows where attention goes.

  Waar je je op richt, groeit. Het kost moeite, zeker in het begin, maar als je doet wat je blij maakt raak je positiever en dat geeft weer meer energie.

 • Beperk de prikkels die je toelaat

  Jezelf vergelijken met anderen is een losing game. Van jou is er maar één en je doet jezelf tekort door te willen doen, zijn en hebben als anderen.

  Be yourself. Everyone else is already taken.

  Je hebt zelf ruimte nodig om jezelf te kúnnen zijn. Zorg er daarom voor dat je de prikkels die je toelaat beperkt. Dit is vooral belangrijk online, met name op social media. Alle tijd die jij besteedt aan het doelloos door feeds scrollen, kun je niet meer besteden aan jouw eigen groei en ontwikkeling. Wees selectief. Gebruik social media als inspiratie en met mate.


Over de schrijver
Hey you, aangenaam (digitaal) kennis te maken! Welkom bij Skillennial, de online skillbase die ik heb opgericht om bewezen methodes voor persoonlijke en professionele ontwikkeling te delen met mede-millennials. Wordt je leven leuker van, doe er je voordeel mee.
Reactie plaatsen